RSS Feed

Counter-Strike i Intel Extreme Masters

Comments Off on Counter-Strike i Intel Extreme Masters

December 27, 2011 by faza657

Intel Extreme Masters (IEM) omfattar ett antal tävlingar runt om i hela världen. I början av året anordnas en mängd kvalturneringar. Den stora finalen hålls sedan i mars, vid platsen för det årets CeBIT-mässa. Totalt brukar det vara strax över 100 000 dollar i prispotten.

2007 års Intel Extreme Masters omfattade bara två spel, Counter-Strike och Warcraft III. Dessutom var bara spelare från Europa inbjudna att delta. Sedan dess har det skett någon eller några förändringar varje år. Från och med IEM 2008 är det till exempel fritt fram för alla spelare i hela världen att försöka kvala in till finalen. Vid 2009 års IEM bytte man ut Warcraft III mot World of Warcraft. Dessutom delade man in finalturneringen i fyra mästerskap – ett europeiskt, ett asiatiskt, ett amerikanskt (inklusive Sydamerika) och ett världsmästerskap. År 2010 lade man till Quake Live bland turneringarna. Vid IEM 2011 bytte man ut World of Warcraft mot StarCraft II.

Counter-Strike har alltså varit med ända från starten. Dessutom är det originalet (nu i version 1.6) som spelas. Bland de mest framgångsrika klanerna återfinns flera av de bästa klanerna under 2000-talet över huvud taget. VM-turneringen 2009 vanns till exempel av den svenska klanen fnatic. Fnatic tog också hem det europeiska mästerskapet vid IEM 2011. Detta år var det välkända Natus Vincere från Ukraina som tog hem VM-titeln. Detsamma gjorde man faktiskt också vid IEM 2011. Andra kända klaner som har visat framfötterna i Counter-Strike vid Intel Extreme Masters är amerikanska compLexity och tyska mousesports.


Comments Off on Counter-Strike i Intel Extreme Masters

Sorry, comments are closed.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet