RSS Feed

Counter Strike i World Cyber Games

Comments Off on Counter Strike i World Cyber Games

December 27, 2011 by faza657

World Cyber Games (WCG) är en internationell turnering för e-sport som omfattar cuper i ett antal olika datorspel. WCG anordnas av det sydkoreanska företaget World Cyber Games Inc., på olika platser i världen, med de största speltillverkarna som sponsorer. Tanken bakom WCG är att turneringen som helhet ska utgöra ett slags e-sportens OS. Man har lyckats ganska bra. Om man ska utse den största och mest prestigefyllda turneringen inom e-sport så är det nog WCG som gäller. Denna cup har flest deltagare och även den största totala prissumman av alla turneringar i e-sport.

Varje år mellan mars och september anordnas nationella kvaltävlingar till WCG. Totalt beräknas nära en halv miljon spelare delta i dessa kval. Huvudturneringen äger sedan rum i början av december varje år. Totalt brukar det vara strax över 500 personer som gör upp om medaljerna för de olika spelen.

Counter-Strike är ett givet spel i WCG. Faktum är att Counter-Strike har funnits med ända sedan premiäråret 2001. Mellan 2001–2003 var det originalet som spelades. Under 2004 års upplaga av WCG spelades en cup i Counter-Strike: Condition Zero. Vid WCG 2005 var det dags för Counter-Strike: Source att göra sitt intåg. Mellan 2006–2011 är det sedan originalet som har gällt.


Comments Off on Counter Strike i World Cyber Games

Sorry, comments are closed.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet