RSS Feed

Counter-Strike Ladders

Comments Off on Counter-Strike Ladders

December 27, 2011 by faza657

De flesta som spelar Counter-Strike gör det inte för att bli så bra att de kan ställa upp i EM- eller VM-turneringar eller andra större cuper. Samtidigt vill man ha lite extra krydda och inte bara spela över LAN med samma gamla kompisar hela tiden. Lösningen stavas Counter-Strike ladders. Ladder är engelska för stege och en ladder för Counter-Strike fungerar precis som en stege i andra idrotter. Målet är att ta sig längst upp på stegen och hålla sig kvar där.

En stege är en sorts turnering som kan hålla på i all evighet. De som arrangerar dessa former av turneringar för Counter-Strike har dock ofta två alternativ för spelarna. Förutom ”evighetsturneringen” anordnar man säsongsturneringar. Dessa kan hålla på i allt från en månad till ett år, beroende på hur många spelare och lag det är som deltar och hur ofta utmaningar sker.

En stege fungerar nämligen bara om de deltagande lagen utmanar varandra. Ett lag kan utmana vilket lag som helst som ligger ovanför i tabellen. Det lag som blir utmanat får normalt sett inte neka en utmaning. Skulle laget ändå göra det kan det bli fråga om disciplinära straff. Om det sämre placerade laget vinner spelomgången byter de två lagen plats. Nu är det inte så att det lag som ligger sist på stegen kan utmana det laget som ligger i toppen. Det finns alltid en gräns för hur många ”stegpinnar” man kan ta i ett svep.


Comments Off on Counter-Strike Ladders

Sorry, comments are closed.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet