RSS Feed

Emil Christensen – världens bäste CS-spelare?

Comments Off on Emil Christensen – världens bäste CS-spelare?

December 27, 2011 by faza657

Svensken Emil Christensen, med nicket HeatoN, är en av de bästa CS-spelarna genom historien. Emil Christensen föddes i Stockholm 1984 och är i dag en av de riktiga legendarerna på CS-scenen när det handlar om såväl meriter som status. Dessutom är han känd för sitt arbete med att göra Counter-Strike till en erkänd e-sport. Hösten 2007 avslutade Christensen sin aktiva karriär inom Counter-Strike. I dag fokuserar han på World of Warcraft.

Som CS-spelare var Christensen professionell i klanen Ninjas in Pyjamas. Under sin aktiva karriär utsågs han flera gånger informellt till världens bäste CS-spelare. Det var framför allt genom sin revolutionerande rekylhanteringsteknik som han tidigt blev världsberömd i CS-världen.

Den första stora titeln kom 2001, då Ninjas in Pyjamas tog hem Cyberathlete Professional League. Strax därefter gick han med i den nybildade klanen SK Gaming, en klan som var mycket framgångsrik i Counter-Strike under tidigt 2000-tal. Här var Christensen det stora affischnamnet.

Under ett par år var Christensen sedan coach för klanerna Ninjas in Pyjamas och Stockholm Magnetik. Därefter har Christensen fokuserat på World of Warcraft och produktutveckling för gamers. Som konsult arbetar han med företagen Q-Pad och Zowie. Musmattor, monitorer och datormöss är några av de produkter han är med att utveckla. Som e-sportlegend har han förmodligen mycket att bidra med när det handlar om att utveckla bra produkter för datorspel.


Comments Off on Emil Christensen – världens bäste CS-spelare?

Sorry, comments are closed.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet