RSS Feed

Svenska CS-servrar

För att spela Counter-Strike tillsammans med flera spelare kan man antingen spela mot en eller flera kompisar över LAN eller på en egen spelserver, eller ansluta till någon av de spelservrar som ägs och drivs av spelföretag. Det finns ett mycket stort antal sådana spelservrar i världen. Bryr man sig inte om vilka nationaliteter man möter på servern kan man gott välja en utländsk server. För många är det dock lite roligare att spela mot mestadels svenskar. Det finns ett par stycken populära spelservrar för Counter-Strike i Sverige. De håller mycket hög klass och det är lätt att hitta olika spelvarianter och spelsätt.

Cuper och turneringar
De svenska spelservrarna för Counter-Strike erbjuder alla möjliga former av cuper, turneringar, stegar, med mera. Normalt kan man spela såväl originalet Counter-Strike (nu i version 1.6) som Counter-Strike: Source.

Den populäraste stegen i Sverige har ungefär mellan 500 – 600 aktiva lag året runt. Man måste vara med i ett lag för att kunna delta i stegen. En stege på en svensk spelserver löper oftast över ett kalenderår, men det finns givetvis undantag till huvudregeln. Precis som i andra stegar för andra populära datorspel kan man inte utmana vilket lag som helst. Laget man utmanar måste vara placerat inom ett visst antal placeringar från det egna laget. Dessutom kan man inte utmana samma lag två gånger i rad.

När det handlar om turneringar har de svenska spelservrarna för Counter-Strike mängder av alternativ. På den största svenska spelservern spelas en ny turnering varje timme mellan 16–02. Turneringarna anordnas i cupformat med upp till 64 deltagande lag. Det lag som vinner finalen tar hem hela spelet. Ibland anordnas turneringar med fina priser, i tillskott till de poäng och den prestige som en turneringsvinst innebär.

Givetvis finns också möjligheten att spela en snabb match direkt när man loggar in på spelservern. För att få tillgång till denna möjlighet är det bara att antingen hoppa in i en öppen match där det finns ett motståndarlag som väntar, eller öppna en egen match och vänta på att ett annat lag kommer in i spelet.

Säkerhet och trygghet
En bra spelserver för cuper och turneringar i Counter-Strike ska vara säker. Dessutom ska själva spelupplevelsen kännas trygg. Fusk ska vara absolut förbjudet. De flesta spelservrar i Sverige har automatiska granskningsfunktioner som märker om något inte står rätt till. En spelare som inte sköter sig blir då automatiskt avstängd eller får ett annat straff beroende på hur allvarligt regelbrottet är. Det finns också personal som i realtid övervakar spelandet för att se till att en trygg och säker atmosfär råder. Om en spelare upptäcker något regelbrott är det bara att ta en skärmdump eller på annat sätt notera överträdelsen och skicka in uppgifterna till administratören.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet