RSS Feed

Tips för spel i CS-cuper

Det krävs en hel del av ett lag i Counter-Strike för att ta hem en större cup eller turnering. Givetvis är samarbete a och o. Med ett perfekt samarbete kan en grupp mindre skickliga spelare besegra ett lag med individuellt mycket skickliga spelare om det senare har en dålig sammanhållning och ett ineffektivt samarbete. För att få ett bra samarbete måste man träna mycket och ofta. Det är ingen skillnad på vanliga idrotter och e-sport när det handlar om att bli bäst. De bästa spelarna, oavsett sport, har tusentals träningstimmar bakom sig. Här är fyra tips som man kan använda som rubriker för sin träning, oavsett man spelar själv för att öva, eller deltar i matcher med sitt lag.

Planera hur granater ska användas
Man har inte obegränsat med granater i Counter-Strike. Det gäller att vara lite taktisk och inte ödsla en granat på en attack som bara kan få begränsad effekt. Ett bra samarbete när det handlar om attacker med granater är ett måste. En vanlig taktik är att en eller två spelare kastar ett antal flashgranater mot en grupp av motståndare. När motståndarna är förblindade kastar sig sedan de andra spelarna över dem. En annan taktik är att använda en vanlig granat för att locka fram en fiende. Följer man upp med ett välriktat skott med prickskyttegeväret har man en fiende mindre att bry sig om.

Gå och böja sig ner
Grundinställningen i Counter-Strike är att man springer. Varje löpsteg ger då ifrån sig ljud. Det första man bör lära sig när man spelar Counter-Strike är alltså kontrollerna för hur man går och böjer sig ner. Genom en kombination av dessa två sätt att röra sig kan man dels röra sig ljudlöst, och dels få ett bättre sikte genom att vapnet automatiskt hålls stadigare.

Håll koll på radiokommunikation och spelljud
Radiokommunikationen är en stor del av Counter-Strike. Genom hörlurar och en mikrofon kan man kommunicera med sina lagkamrater och organisera gruppen på bästa sätt. Samtidigt kommer ett antal ljud från spelet självt. Det handlar då främst om ljud från olika vapen. Genom att lyssna på vapenljuden kan man snart lära sig urskilja varifrån vapnen avfyras och vilka vapen det handlar om. Det är en mycket nyttig kunskap när man spelar cuper i Counter-Strike.

Leta reda på gömställen
Att känna till varje banas bästa gömställen är mycket viktigt. Dels kan man ju själv använda gömställena om kulorna skulle börja vina för nära kroppen, och dels kan man självklart hitta fiender som har samma tanke. Att bära med sig vapen som kan gå igenom väggar kan vara en god idé på vissa banor.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet