RSS Feed

Valve – Skaparna av CS

1

November 3, 2011 by faza657

Det är den amerikanska speljätten Valve Software som ligger bakom Counter-Strike. Valve grundades 1996 av två forna Microsoft-anställda och bara två år senare lanserade Valve det omåttligt populära och banbrytande spelet Half-Life. Valve byggde Half-Life med intentionen att företaget skulle kunna ta fram egna modifieringar av programvaran och samtidigt tillåta andra speltillverkare att utveckla sina egna varianter av Half-Life. Counter-Strike är den mest kända och mest populära modifieringen av Half-Life, även om Team Fortress, Left 4 Dead, Portal och Day of Defeat också är populära spelserier, med miljontals fans över hela världen.

Sedan 2004 används den egenutvecklade spelmotorn Source för alla nya FPS-spel som Valve utvecklar, inklusive de nyare versionerna av Counter-Strike. I början var det dock spelmotorn för Quake som användes. Man köpte en licens för Quake-motorn strax efter grundandet av företaget 1996. Till dags dato har Valve utvecklat sex spelserier, med antingen Source eller Quake som spelmotor. Enligt traditionen är det enskilda spelutvecklare som tar fram idé för modifiering och genomför denna, medan Valve finslipar produkten och står för lansering och distribution.

En sak som är intressant med Valve är att man inte bara fokuserar på en plattform. I grunden ligger PC-plattformen, men Valve har också varit flitiga med att portera sina spel till Mac. Counter-Strike Source finns tillgängligt för Mac. Detsamma gäller det kommande Counter-Strike: Global Offensive. Originalet Half-Life och 1999 års upplaga av Counter-Strike finns dock ej till Mac. Valve har inte heller lagt fokus vid en speciell TV-spelkonsol. I princip alla spel från 2006 och framåt finns tillgängliga för såväl Xbox 360 som PlayStation 3.


1 comment

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Sorry, comments are closed.

Älska CS!

Välkommen till CS Cup! Här finns allting som du behöver veta om det omtyckta spelet Counter Strike. Få tips om de bästa turneringarna, de bästa och mest effektiva vapnen och ta chansen och dela dina spelupplevelser med likasinnade.

Kategorier

Vi stödjer Counterstrike

Counterstrike är en en ganska ny sport som ännu inte nått samma storlek som vanliga sporter. Därför är det viktigt att supporta de företag som stödjer sporten som tex BrutalCS och NordicBet